fbpx

Drugsoma vrij, celebrities regelen gratie voor langgestraften

Alice Marie Johnson, in 1996 tot levenslang veroordeeld wegens handel in drugs, mag de gevangenis verlaten omdat realityster Kim Kardashian West een goed woordje voor haar deed bij Donald Trump.

Opmerkelijk, omdat Trump eigenlijk vindt dat drugsdealers geëxecuteerd moeten worden. Én opmerkelijk, omdat dit opnieuw een besluit is dat werd ingegeven door een celebrity.

Bendeleider

Niet dat het Johnson niet gegund is. Op een moeilijk punt in haar leven liet zij zich in met een drugsbende.

Zij scheidde van haar man, ging failliet, raakte haar huis kwijt, en haar jongste zoon kwam om het leven bij een motorongeluk – allemaal in dezelfde periode.

Zelf heeft zij nooit drugs verkocht, maar zij gaf telefonisch berichten door tussen leden van de bende. Toen zij werden opgepakt, wezen de bendeleden haar aan als de leider.

Jared Kushner

Hoewel het de eerste keer was dat zij in aanraking kwam met de politie, werd zij veroordeeld tot levenslang plus 25 jaar.

Te zwaar, vonden velen. Eén van hen was Jared Kushner, de schoonzoon van, die het gevangenissysteem wil hervormen.

Zijn vader, Charles Kushner, werd in 2005 schuldig bevonden aan illegale campagnebijdragen, belastingontduiking en knoeien met getuigen, en heeft daarvoor 14 maanden gezeten.

Ik doe wél mijn best

Dat knoeien was een vergeldingsactie tegen William Schulder, de echtgenoot van zijn zuster Esther. William had samengewerkt met federale rechercheurs om bewijs tegen zijn zwager te verzamelen.

Als wraak huurde Kushner een prostituee in om de man van zijn zus te verleiden, en regelde een ontmoeting tussen de twee. Het intieme samenzijn werd gefilmd en de band liet Kushner naar zijn zus sturen.

OOK INTERESSANT
Woning door brand verwoest, gezin van 4 dakloos

De gratie voor Johnson lijkt ook verdacht veel op nogmaals een poging van Trump om vooral zwarte Amerikanen te laten zien: ‘Kijk maar, ik doe wél mijn best voor jullie!’

Nog meer

De eventuele vrijlating van Johnson lag namelijk al op het bordje van president Barack Obama, die dit echter niet afrondde.

Enkele weten terug kreeg een andere Johnson, de zwarte bokslegende Jack Johnson, die eveneens door Obama was overgeslagen, op voorspraak van Sylvester Stallone postuum gratie van Trump.

Ingewijden weten te vertellen dat er nog meer gratieverleningen te verwachten zijn. Trump zou namelijk in zijn vriendenkring aan het rondvragen zijn wie hij nog meer gratie zou moeten verlenen.

Levenslang 

Daar zou schoonzoon Jared hem alles over kunnen vertellen, want in de VS is het niet moeilijk om levenslang opgeborgen te worden.

Ronald Washington stal twee Michael Jordan-truitjes met een waarde van 45 dollar. Die waren echter in de uitverkoop, de oude prijs was 60 dollar.

Dat bracht de waarde van de buit op meer dan 100 dollar, en Washington was vaker veroordeeld. Hierdoor kwam hij in aanmerking voor levenslang.

Washington moet maar hopen dat een beroemdheid over zijn zaak hoort.