fbpx

Drugsbaronnen in Suriname worden op handen gedragen

INGEZONDEN- Hoe groter en rijker je bent in de drugswereld in Suriname, hoe meer je op handen wordt gedragen.

Personen die te boek staan als machtige drugshandelaren in Suriname, krijgen van velen binnen onze samenleving erg veel respect.

En die bijzondere kijk op diegenen in het drugscircuit in ons land is al tientallen jaren gaande. Een drugsbaron  schijnt bij een grote groep Surinaamse jongeren “iets” te zijn waarop men trots is, wat tekenend is voor de neergang van onze normen. Het is akelig dat wij naar dit niveau zijn gedaald.

Ik kan mij nog goed heugen tijdens mijn periode in het buitenland bij de Luchtmacht dat een collega mij vertelde dat hij op vakantie was geweest in Suriname. Vol verbazing hoorde hij tijdens een gesprek dat hij met een meisje in een bekend hotel voerde, hoe ze blufte over haar broer die een grote en bekende drugsbaron zou zijn.

Ze was er zo opschepperig over. Vergelijkbaar met een mededeling alsof haar broer een neurochirurg of straaljagerpiloot is.

Helaas is deze gedachtegang nog steeds trending in Suriname. Net zoals het momenteel ook bij een merendeel Surinamers de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn dat tieners met hoogbejaarde mannen het bed induiken tegen een financiële vergoeding. Alles mag en kan tegenwoordig in ons land.

Het lijkt er veel op dat wij hier, vooral de jongeren en 30- plussers, de meest bizarre gedachtegangen uit het buitenland overnemen en onze authenticiteit langzaam maar zeker kwijtraken.

Het internet brengt zegeningen met zich mee, maar helaas ook een heleboel malaise.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Duivels in Suriname doen zich voor als heiligen, pas op voor de wolf in schaapkleding