Drugsbolletjes aangetroffen in maag overleden man (update)

GFC NIEUWSREDACTIE- De 43-jarige Clifton Proeger is op 11 september kort na aankomst op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden.

Clifton deed op die dag in kritieke toestand de SEH in Surinme aan en kwam ongeveer 19 minuten daarna te overlijden.

Het ontzielde lichaam van Proeger werd door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica omdat het vermoeden bestond dat het mogelijk om een Covid-19-geval ging. Na een test bleek dat niet het geval te zijn.

Er is vervolgens obductie gepleegd op het ontzielde lichaam en daarbij is komen vast te staan dat Proeger ten gevolge van cocaïne intoxicatie is overleden.

De man had 21 cocaïne bolletjes in zijn maag, waarvan 1 helemaal opgelost was.

De andere 20 bolletjes zijn uit het lichaam verwijderd en overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade.

Naderhand is aan het licht gekomen dat Proeger op 9 september in het s’ Lands Hospitaal was opgenomen, omdat hij zich onwel voelde. Besloten werd om operatief in te grijpen.

Vanwege de bijzondere omstandigheden van Proeger achtte het operatieteam het nodig om de operatie in aanwezigheid van de politie uit te voeren.

Voor de komst van de politie zag Proeger kans uit het ziekenhuis weg te gaan.

Zoals eerder aangegeven meldde hij zich op 11 september aan op de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij kort daarna de geest gaf.

Overige berichten