fbpx

Drugs en gestolen goederen aangetroffen bij inval politie

GFC NIEUWS- De politie stuitte bij de aanhouding van een inbreker op onder andere een partij huishoudelijke apparaten, televisietoestellen, kantoorapparaten, een jachtgeweer en een hoeveelheid marihuana.
Een zoon deed op 26 augustus aangifte van diefstal door middel van braak bij de woning van zijn vader, die voorlopig in het buitenland vertoeft. Het huis is nagenoeg leeg gehaald. Tijdens het doen van de aangifte wist de aangever niet wie de inbreker was.
Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten brachten een verdachte in beeld, in deze de 31-jarige Marcello. Hij werd opgespoord en aangehouden.
Bij de aanhouding van Marcello stuitte de politie op onder andere een partij huishoudelijke apparaten, televisie toestellen, kantoor apparaten, een jachtgeweer en een hoeveelheid marihuana. Een deel van die goederen waren gestolen uit het ouderlijk huis van de aangever.
De verdachte kan of wil de herkomst van de resterende goederen niet verklaren. Die goederen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Marcello is opgesloten door de politie. Hij wordt verdacht van onder andere diefstal door middel van braak, overtreding van de Wet Verdovende Middelen, overtreding van de Vuurwapen Wet en heling. Marcello is bij de politie bekend als drugsverkoper. Politie-ervaring leert dat drugsverkopers van misdrijf verkregen spullen van drugsgebruikers accepteren in ruil voor drugs. De spullen worden door de drugsgebruiker als betaling afgegeven aan de drugsverkoper.
De goederen, die nog niet zijn geplaatst, kunnen bezichtigd worden op de afdeling Kapitale Delicten.

BEKIJK OOK
Weer significante olievondst voor Surinaamse kust