fbpx
DRS doet met 24 dynamische DNA-kandidaten mee aan verkiezingen

De politieke organisatie Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven(DRS) onder leiding van voorzitter Clifford Marica heeft zich vandaag als tweede politieke organisatie geregistreerd bij het hoofdstembureau in Paramaribo.

De partij neemt met 24 DNA-kandidaten deel aan de verkiezingen van 25 mei aanstaande. Dat doet de partij in de districten Paramaribo en Wanica.

Het gaat allemaal om zeer gekwalificeerde mensen die veerkracht en dynamiek hebben. Marica zegt dat er een balans is tussen mannen en vrouwen op de DNA- kandidaatlijsten.

De partij neemt met 7 kandidaten deel in Wanica terwijl er in Paramaribo 17 personen zijn gekandideerd. In Paramaribo gaat het om 8 vrouwen en 9 mannen terwijl Wanica 3 vrouwen en 4 mannen zijn gekandideerd.

Voor de partij is volgens Marica van belang dat daadwerkelijk invulling wordt gegeven aan gendergelijkheid. “ Vrouwen moeten ook op verkiesbare posities”, meent hij.

Met de indiening in Paramaribo zijn alle stukken van de politieke organisatie goedgekeurd. DRS is hiermee de eerste partij waarvan alle stukken in orde zijn.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…