fbpx

Droom Surinaamse Tennisbond wordt werkelijkheid

GFC NIEUWS- Het was al heel lang een droom van de Surinaamse tennisbond om een eigen tenniscentrum te hebben.

Vrijdag is gestart met het asfalteren van twee tennisbanen die een enorme impact zullen hebben op de ontwikkeling van tennis in Suriname.

De Surinaamse Tennisbond (STB) zal eindelijk haar eigen plek hebben, haar eigen huis tussen de Libra en Kepplerstraat te Elizabeth’s Hof, Paramaribo Noord.

Een droom van de Surinaamse tennisgemeenschap die in al jaren leefde en uiteindelijk in vervulling gaat. De wens is om zoveel als mogelijk tennisactiviteiten hier te gaan ontwikkelen, vooral school en buurt tennis.

In 2001 heeft het toenmalig bestuur het perceel in ontvangst mogen nemen van de overheid.

In 2018 kreeg het huidige bestuur op aanvraag de goedkeuring van een facility grand van de International Tennis Federation (ITF). Op dat moment kwam het een stap dichterbij om die droom te verwezenlijken.

BEKIJK OOK
Eindexamens Mulo midden juli

Met de inzet van andere sponsoren is er samen naar de start toegewerkt en uitgekeken, namelijk het startsein voor de eerste asfalt laag.

“Deze twee banen zijn nog maar het begin van een complex waar uiteindelijk 6 tennisbanen en een clubgebouw zullen staan.

De STB zal hier niet alleen lokale tennissers kunnen accommoderen maar uiteindelijk ook internationale toernooien die voor de Caribische regio ook van betekenis zullen zijn”, voorspelt voorzitter Diego van der Zwart.

Dit centrum is een belangrijk onderdeel van het strategisch plan waarin niet zo lang geleden samen met verschillende belanghebbenden de tennisontwikkelingsplannen voor de komende 5 jaar zijn vastgelegd.