fbpx
Droom Caricom Enterprises president Bouterse wordt werkelijkheid

“Als zusternaties in de Caricom hebben we elkaar nodig. We hebben reeds in 2012 het idee van Caricom joint Enterprises geïntroduceerd. Vandaag is het moment aangebroken dat we dit idee in werkelijkheid zullen omzetten”, aldus president Desiré Bouterse.

Dit onderstreepte hij op de persbriefing te Colakreek aan het slot van het staatsbezoek van de premier van Antigua & Barbuda, Gaston Browne, aan Suriname.

Met name Suriname en Guyana hebben veel resources, welke we kunnen inzetten om de enorme importlast van de andere naties in de regio, die bijvoorbeeld minder toegang tot landbouwgrond hebben, te verkleinen door het gebruik van eigen, regionale materialen en producten.

President Bouterse complimenteerde Browne met het voorbereidingswerk dat door zijn land is gedaan om de samenwerking mogelijk te maken. Antigua & Barbuda zal via een overeenkomst met de Caribbean Development Fund, landbouwproducten zoals: kokosnoot, citrus en ananas importeren vanuit Suriname.

Bouterse riep de andere Caricom-landen op ook uit te kijken naar samenwerkingen, die kunnen worden opgezet via onderlinge export.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…