fbpx

Dronken bestuurder die vrouw doodreed voor eettent en twee andere verwondde ingesloten

GFC NIEUWS- De dronken autobestuurder die zondagavond een vrouw doodreed bij een eettent aan de Magentaweg is door de politie ingesloten. Bij die aanrijding raakten twee andere vrouwen gewond.
De politie van Santo Boma kreeg op 1 november de melding van een aanrijding met dodelijke afloop aan de Magentaweg ter hoogte van de Mawakaboweg. De wetsdienaren koersten derwaarts voor onderzoek en troffen voor een eetstand drie vrouwen aan die niet aanspreekbaar waren met zwaar lichamelijke letsels.
Eén hunner, de 33-jarige Kalawatie Rewat-Boedhoe vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast. De twee andere zwaar gewonden, de 28-jarige Raginie P. en Dewika B. (34) werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Dewika B. is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Raghenie P. die ter observatie op de afdeling SEH was opgenomen, is inmiddels uit de ziekeninrichting ontslagen.
Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de drie verkeersslachtoffers zich voor een eettent bevonden aan de Mawakaboweg en wel pal tegenover de Magentaweg. De 34-jarige autobestuurder Anoep S. reed vermoedelijk met een vrij hoge snelheid over de Magentaweg in de richting van de Mawakaboweg.
Gekomen op voormelde kruising, doorkruiste hij de Mawakaboweg, en reed de drie verkeersslachtoffers die bij de eetstand zaten omver. Het voertuig kwam vervolgens aldaar tot stilstaand.
Bij navraag naar zijn autobescheiden, constateerden de politieambtenaren dat de autobestuurder dronken was. Zijn rijbewijs kon hij op dat moment niet tonen aan de politie. Achteraf bleek dat zijn rijbewijs is vervallen.
De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. De auto is ter herkeuring in beslag genomen.
Anoep S. is in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Kalawatie voor obductie in beslag is genomen.
De politie van het Verkeersunit Regio Midden is belast met het verder onderzoek.

BEKIJK OOK
Klant gaat ervandoor met geldtrommel winkelier