fbpx
Dronken bestuurder die vrouw doodreed voor eettent en twee andere verwondde ingesloten

GFC NIEUWS- De dronken autobestuurder die zondagavond een vrouw doodreed bij een eettent aan de Magentaweg is door de politie ingesloten. Bij die aanrijding raakten twee andere vrouwen gewond.

De politie van Santo Boma kreeg op 1 november de melding van een aanrijding met dodelijke afloop aan de Magentaweg ter hoogte van de Mawakaboweg. De wetsdienaren koersten derwaarts voor onderzoek en troffen voor een eetstand drie vrouwen aan die niet aanspreekbaar waren met zwaar lichamelijke letsels.

Eén hunner, de 33-jarige Kalawatie Rewat-Boedhoe vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast. De twee andere zwaar gewonden, de 28-jarige Raginie P. en Dewika B. (34) werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Dewika B. is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Raghenie P. die ter observatie op de afdeling SEH was opgenomen, is inmiddels uit de ziekeninrichting ontslagen.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de drie verkeersslachtoffers zich voor een eettent bevonden aan de Mawakaboweg en wel pal tegenover de Magentaweg. De 34-jarige autobestuurder Anoep S. reed vermoedelijk met een vrij hoge snelheid over de Magentaweg in de richting van de Mawakaboweg.

Gekomen op voormelde kruising, doorkruiste hij de Mawakaboweg, en reed de drie verkeersslachtoffers die bij de eetstand zaten omver. Het voertuig kwam vervolgens aldaar tot stilstaand.

Bij navraag naar zijn autobescheiden, constateerden de politieambtenaren dat de autobestuurder dronken was. Zijn rijbewijs kon hij op dat moment niet tonen aan de politie. Achteraf bleek dat zijn rijbewijs is vervallen.

De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. De auto is ter herkeuring in beslag genomen.

Anoep S. is in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Kalawatie voor obductie in beslag is genomen.

De politie van het Verkeersunit Regio Midden is belast met het verder onderzoek.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…