fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Dronken arts in de gevangenis na keizersnede met dodelijke afloop

GFC NIEUWS-  Een arts in Frankrijk moet de gevangenis in omdat ze de dood van een 28- jarige zwangere Britse vrouw heeft veroorzaakt tijdens een keizersnede. De arts heeft een ademslang door de keel van het slachtoffer geduwd, in plaats van haar luchtpijp. Volgens de rechter was de medicus tijdens de ingreep dronken.

Helga Wauters(51) uit België, werd veroordeeld voor doodslag vanwege de dood van Xynthia Hawke die een hartstilstand kreeg, vier dagen nadat haar hersenen zuurstofgebrek kregen tijdens een chaotische keizersnede.

Afgelopen donderdag veroordeelde een Franse rechtbank Wauters tot drie jaar gevangenisstraf en verbood haar voorlopig als arts verder te werken.

De hoogzwangere, wiens baby het drama overleefde, werd opgenomen op de kraamafdeling van het Orthez-ziekenhuis nabij de zuidwestelijke stad Pau, meldt thesun.

Wauters, die minder dan twee weken een nieuwe baan als anesthesist had, gaf de vrouw in nood een plaatselijke ruggenprik voordat zij het ziekenhuis verliet.

OOK INTERESSANT
President Santokhi terug van UNASUR-staatshoofden summit

Ze werd vervolgens gevraagd om terug te komen om een ​​algemene verdoving toe te dienen nadat er complicaties waren opgetreden tijdens de bevalling.

Toen ze terugkeerde op de kraamafdeling, had de arts volgens getuigen een ademlucht die rook naar alcohol. Zij gaf later toe dat zij die dag begon met een mix van wodka en water.

Wauters was voor haar werk naar Frankrijk verhuisd nadat ze van haar baan in een Belgisch ziekenhuis was ontslagen omdat ze er dronken uitzag. Het wervingsbureau dat haar namens de Franse kliniek inhuurde, had haar referenties niet gecontroleerd, zo bleek uit het onderzoek.

Foto ter illustratie.