fbpx
Drietal ingesloten voor diefstal grote partij mobiele telefoontoestellen

GFC NIEUWS- Uraso H.(28), Migalcio A.(22) en Joël S.(29) zijn in de vroege ochtend van 1 november door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) in samenwerking met de Algemene Surveillance Dienst (ASD) en politie Munder in de Gongrijpstraat aangehouden.

Het drietal had zich toegang tot een handelszaak verschaft door een gat in het dak te maken. Zij namen in totaal 65 mobiele telefoons weg uit de zaak. De gestolen zaktelefoons zijn van verschillende handelsmerken en in verschillende kleuren.

Dankzij onder andere de technische hulpmiddelen, die de politie voor handen heeft, is het gelukt om de vluchtauto van de inbrekers te signaleren kort na het plegen van het strafbaar feit. Het voertuig werd door de politie klemgereden en daarin werden behalve Uraso, Migalcio en Joël ook 37 gestolen mobiele telefoons aangetroffen.

De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van onder andere diefstal bij nacht door middel van braak of verbreking. Het voertuig en de zaktelefoons zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Uraso geeft toe dat hij betrokken was bij de inbraak, terwijl Migalcio en Joël dat ontkennen. Zij zijn achter slot en grendel gezet door de politie.

De politie vermoedt dat deze drie verdachten meer op hun kerfstok hebben.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.