fbpx
Driedaagse sapvasten te Saramacca

Op 3, 4 en 5 Juli 2015, organiseren we voor de 3e keer het driedaagse sapvasten/detox weekend.

Na de twee succesvolle detox weekenden in het RCR Zorg hotel van vorig jaar,hebben wij besloten dit jaar te kiezen voor een plekje buiten de stad en wel op een zeer rustige plek te Saramacca namelijk, Landhuis Linde’s Lust.

Wat is sapvasten of detoxen?
Gezondheidsblogs op social media en magazines staan er vol mee: sapkuren, smoothies, juices en ontgiften. Detoxen wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. Waarom is het eigenlijk zo goed voor je? In onze huidige leefomstandigheden in de wereld komen we meer in contact met toxines dan ooit. Wanneer het lichaam meer binnenkrijgt dan het af kan voeren, ontstaat er stapeling en beginnen de klachten.

Wat zijn toxines?
Detoxen betekent het lichaam ontdoen van giftige stoffen. Tot de toxische stoffen worden alle stoffen gerekend die een negatieve werking hebben op het functioneren van cellen of organen in het lichaam. Wat zijn die toxines en waar komen ze zoal vandaan?

§ pesticiden en kunstmest op en in groente en fruit
§ antibiotica uit vlees, gevogelte en vis
§ kunstmatige kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen
§ chemicaliën in medicijnen, vaccinaties, anticonceptie, pijnstillers, slaappillen, maagzuurremmers.
§ sigarettenrook, kwik luchtvervuiling, airco vervuiling
§ straling (o.a. röntgen, mobiele telefoon, radio/televisiegolven, magnetron)
§ Genetisch gemanipuleerd voedsel (GMO).
§ alcohol, drugs
§ verontreinigd water

De symptomen van een toxische belasting, een lichaam vol giftstoffen zijn zeer divers en kunnen variëren van vermoeidheid, haaruitval, hormoonstoornissen, hoofdpijn/migraine, spijsverteringsproblemen, darmklachten, een enorme trek voor zoetigheden/Koolhydraten en verstoppingen/gassen. Daarbij ook negatieve gemoedtoestanden, als geprikkeld zijn, depressie, angstaanvallen en nervositeit.

Hoe ziet een sapvasten weekend eruit?
Alle deelnemers ontvangen een dag of 2 voor het ‘sapvasten weekend’ een mand vol fruit en groenten, een handleiding en een wellness pakketje met de bijbehorende scrub middelen, zeezout, supplementen ect. De eerste dag wordt volgens de handleiding thuis gedaan. In de handleiding staan behalve de instructies ook een aantal smoothie recepten.

De tweede dag vertrekt de groep met de bus naar het Landgoed Van Linde’s Lust te Saramacca, alwaar ze op de zaterdag naast de Holistische activiteiten en de Javaanse traditionele massage ook een rondleiding zullen krijgen op het Citrus plantage van Linde’s Lust.

Zondag volgt een tour compleet met gids naar de oude plantages van Groningen.

Opgave
De opgave is nog steeds mogelijk. U kunt een registratie formulier en het volledig programma aanvragen door een mailtje te sturen naar [email protected] of een app te sturen of smsen /bellen naar het nummer # 8721700 ( Chantal )

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…