Drie Surinaamse kunstenaars geselecteerd door China kunstexpo

GFC NIEUWS-De Surinaamse kunstenaars George Struikelblok, Leo Wong Loi Sing en Junrey Udenhout zijn geselecteerd door de Bejing Art Act in China om te participeren bij de 8ste bienale kunstexpositie in China.

Deze internationale bienale is de op één na grootste kunst expo`s in de wereld die om de 2 jaren wordt gehouden.

De start vindt plaatst op 30 augustus en duurt tot 23 september met ongeveer 4000 internationale kunstenaars uit 125 verschillende landen.

Struikelblok, kunstenaar tevens hoofd van de afdeling CCF van het directoraat Cultuur werd vanuit het directoraat belast met de werving.

Hij geeft aan dat een submission verzoek door China is opgestuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken die het doorstuurde naar het directoraat Cultuur. Daarna werd een oproep via de media gedaan.

In totaal hebben 8 kunstenaars gerefereerd en hun werken ingezonden. Deze inzendingen werden vervolgens naar China doorgestuurd waaruit de 3 voornoemde kunstenaars geselecteerd zijn.

De voorzitter van Smart Art Suriname, Jane Helstone, die ook een bijdrage geleverd heeft aan dit project vindt deze selectie een historisch moment voor Suriname.

Zij zegt dat met deze deelname Suriname wederom op de wereldkaart wordt geplaatst maar nu op het gebied van Kunst.

“Surinaamse kunstenaars geven zich voor de eerste keer op en worden direct geselecteerd om te participeren in zo een wereld expositie. Dat geeft al aan hoeveel potentie en kwaliteit de kunst van Suriname bezit”, benadrukt Helstone.

De kunstwerken van de heren zijn reeds in Bejing, gearriveerd. Het gaat om hele grote werken van minimal 1 meter bij 3 meter.

Tijdens de expositie hebben de kunstenaars de gelegenheid om hun kunstwerken te doneren of te verkopen.

Wong Loi Sing heeft besloten zijn kunstwerk te doneren aan de Bejing Art Museum in China.

Overige berichten