fbpx

Drie personen positief getest bij mobiele testlocaties BOG

GFC NIEUWS- De samenleving reageert goed op de mogelijkheid om zich te laten testen op corona via drive and walk-through testlocaties.
Op mobiele testlocaties van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn in totaal 88 swabs afgenomen. Epidemioloog Radjes Ori presenteerde vrijdag de voorlopige resultaten tijdens de Covid-19 persconferentie.
In Paramaribo-Noord zijn 34 mensen geswabt en van drie is de uitslag positief.
In de omgeving Lelydorp, Koewarasan en Rijstdijk zijn 33 swabs afgenomen op de eerste dag, allemaal waren negatief.
De testuitslagen van de 21 swabs in de buurten Abra Broki en Nieuw Weergevondenweg waren nog niet binnen op het moment van de persconferentie.
Het doel van de mobiele testlocaties is volgens Ori: “Zo laagdrempelig mogelijk naar de mensen toegaan in de geïdentificeerde hot zones. De testmogelijkheid is zo dichtbij mogelijk gebracht. Men kon feitelijk naar ons toelopen, ons appen en sms’en om een afspraak te maken. Op die manier kan in kaart worden gebracht of er in die hot zones nog meer Covid-19-positieven zijn.” Niet iedereen is geswabt, verduidelijkt Orie. Alleen de mensen die voldeden aan de case definitie.
Het BOG heeft in de week van 22 tot en met 26 juni deze mobiele testlocaties ingezet. Ze zullen worden geëvalueerd als alle resultaten binnen zijn. Daarna zal worden besloten of ze worden gecontinueerd.

BEKIJK OOK
Delegatie Tweede Kamer brengt na 13 jaar bijzonder bezoek aan Suriname