fbpx
Drie personen positief getest bij mobiele testlocaties BOG

GFC NIEUWS- De samenleving reageert goed op de mogelijkheid om zich te laten testen op corona via drive and walk-through testlocaties.

Op mobiele testlocaties van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn in totaal 88 swabs afgenomen. Epidemioloog Radjes Ori presenteerde vrijdag de voorlopige resultaten tijdens de Covid-19 persconferentie.

In Paramaribo-Noord zijn 34 mensen geswabt en van drie is de uitslag positief.

In de omgeving Lelydorp, Koewarasan en Rijstdijk zijn 33 swabs afgenomen op de eerste dag, allemaal waren negatief.

De testuitslagen van de 21 swabs in de buurten Abra Broki en Nieuw Weergevondenweg waren nog niet binnen op het moment van de persconferentie.

Het doel van de mobiele testlocaties is volgens Ori: “Zo laagdrempelig mogelijk naar de mensen toegaan in de geïdentificeerde hot zones. De testmogelijkheid is zo dichtbij mogelijk gebracht. Men kon feitelijk naar ons toelopen, ons appen en sms’en om een afspraak te maken. Op die manier kan in kaart worden gebracht of er in die hot zones nog meer Covid-19-positieven zijn.” Niet iedereen is geswabt, verduidelijkt Orie. Alleen de mensen die voldeden aan de case definitie.

Het BOG heeft in de week van 22 tot en met 26 juni deze mobiele testlocaties ingezet. Ze zullen worden geëvalueerd als alle resultaten binnen zijn. Daarna zal worden besloten of ze worden gecontinueerd.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…