Drie mannen ingesloten voor diefstal container met inhoud

Een ondernemer deed op vrijdag 22 maart aangifte van diefstal van een 40 voet container met daarin een mini graafmachine en andere goederen.

Hij verklaarde op maandag 18 maart twee containers elk inhoudende een mini graafmachine te hebben geplaatst in een project te Geyersvlijt. Met de graafmachine zou hij grondverzetwerkzaamheden verrichten.

Op vrijdag 22 maart begaf de eigenaar zich naar de plek en bleek één container te zijn weggenomen.

Hij stelde zelfs een onderzoek in en achterhaalde het transportbedrijf dat de container van het project naar een locatie langs de Martin Luther Kingweg (MLK) had vervoerd. Hij schakelde de politie van het ressort Geyersvlijt in die samen met de recherche van Paramaribo een onderzoek verrichtten.

De drie verdachten, Steven M. (48), de 35-jarige Leo D. en de 26-jarige Mitchel F. kwamen in beeld. Dit trio liet de gestolen container met graafmachine naar een locatie te Highway vervoeren en verkochten de lege container aan een winkelierster, nadat de graafmachine eruit was gehaald. De graafmachine hebben zij getransporteerd naar het district Brokopondo alwaar zij graafwerkzaamheden verrichtten.

De machine moest op gegeven moment worden gebracht naar een monteur waardoor de drie verdachten genoodzaakt waren deze terug te brengen naar Paramaribo.

De mannen begaven zich naar dezelfde winkelierster en maakten een afspraak met haar om ook de machine te kopen. Partijen spraken af en bij het sluiten van de verkoopdeal, sloeg de politie toe en hield alle drie verdachten aan.

Het drietal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau te Geyersvlijt en in verzekering gesteld.

De monteur en de winkelierster zijn naderhand ook bij proces-verbaal verhoord en heengezonden.

De graafmachine en de container zijn in beslag genomen en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Overige berichten