Drie mannen ingesloten in verband met onderschepping groot geldbedrag in US Dollar

GFC NIEUWS- De politie van Nickerie heeft een groot geldbedrag in Amerikaanse dollar onderschept en in beslag genomen.
Hoewel de PR van het KPS niet praat over de hoeveelheid, spreken andere media van meer dan 1 miljoen US Dollars.
Tijdens de surveillance in de omgeving van de Clarasluis zagen de wetsdienaren dat een voertuig geparkeerd stond nabij de sluis. De politieambtenaren besloten te onderzoeken waarom het voertuig daar geparkeerd stond, meldt de PR van het KPS.
Bij het zien van de politie reed de bestuurder van het voertuig met hoge snelheid weg. De wetsdienaren zetten vervolgens de achtervolging in, omdat zij het gedrag van de autobestuurder verdacht vonden.
Het lukte de politie om het voertuig klem te rijden. Op dat moment zaten drie mannen in het voertuig namelijk: de 34-jarige chauffeur Mahinder R., de 40-jarige Jurmen S. en de 46-jarige Andre P.
Tijdens het controleren van het voertuig stuitte de politie op een groot geldbedrag in Amerikaanse dollars. Het trio werd aangehouden voor overtreding van de Deviezenwet, Wet tegengaan Smokkel en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering.
De verdachten werden vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
Deze strafzaak is inmiddels voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.