Drie mannen aangehouden op JAP Luchthaven met valse paspoorten

GFC NIEUWS- Drie ‘look a like’ passagiers zijn door de politie van Zanderij in de op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden.
Aangezien het de laatste tijd veel voorkomt dat reizigers met valse paspoorten via de luchthaven willen afreizen naar het buitenland, zijn de controles aangescherpt.
Dit resulteerde op woensdag 15 januari in de aanhouding van de 35-jarige Ghanees Adu E. die met een Mexicaans paspoort dat op naam staat van Anthony Y. wilde afreizen.
Adu bleek ook illegaal in het land te vertoeven en is op grond hiervan op 16 januari het land uitgezet.
Ten tweede werd een man van Chinees komaf die veel ouder lijkt dan de persoon op de foto in het paspoort met de naam Wojun G. (22 ), betrapt op het reizen met een vals paspoort. Dit vanwege het feit dat deze reiziger die zou afreizen naar Brazilië boven zijn linkeroog een opvallende litteken heeft, terwijl de persoon die op de foto in het paspoort is geen litteken heeft.
In het derde geval gaat het om een Haïtiaanse man die met een Frans paspoort op naam van de 26-jarige Bruneau E. wilde afreizen naar Nederland. Deze Haïtiaan viel door de mand omdat hij donkerkleuring is, terwijl de persoon op de foto in het paspoort een lichte huidskleur heeft.
Hij ontkent af te willen reizen met een vals paspoort. Hij geeft aan dat hij reeds vier jaren woont is in Frans-Guyana en in dat land het paspoort heeft verkregen om via Suriname af te reizen naar het buitenland.
Zowel de Chinees als de Haïtiaan zijn aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude.