fbpx

Drie leerlingen O.S. Marowijne dronken en onwel op school. Diepgaand onderzoek politie gestart

GFC NIEUWS- Drie leerlingen van een O.S. Marowijne in Flora hebben vrijdag vermoedelijk een verdelgingsmiddel ingenomen, meldt de politie.

De leerlingen werden op school onwel en moesten er maatregelen worden getroffen.

De schoolleiding schakelde de politie van Flora in, die de plek aandeed. Ter plaatse werd B.R. die aanspreekbaar was, aangetroffen. Zij verklaarde aan de politie dat zij een dag van te voren alcoholische drank had ingenomen.

Kort voor het geval zich voordeed op school had zij wederom wat alcohol die zij in een thermosfles bij zich had, ingenomen.

Vanwege haar dronken bui werd door medeleerlingen de schoolleiding in kennis gesteld. Per ontboden ambulance werd de leerling B.R. afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Naderhand bleken nog twee andere leerlingen: C.B. en J.P., beiden 13 jaar oud, eveneens een ‘verdelgingsmiddel’ te hebben ingenomen.

De politie van Flora was genoodzaakt deze twee leerlingen die op dat moment niet aanspreekbaar waren met het politievoertuig voor medische hulp af te voeren naar de Spoedeisende Hulp van het AZP. Het tweetal is voor observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

BEKIJK OOK
Weer significante olievondst voor Surinaamse kust

B.R. werd voor de komst van de politie van Jeugdzaken in het ziekenhuis heengezonden, na medische behandeling.

Volgens een verklaring van C.B. en J.P. aan de politie worden zij door een medeleerling gepest. Bij een ingesteld onderzoek op school verklaarde de schoolleiding het tegendeel.

Volgens de schoolleiding liep C.B. die enkele weken terug op de school is ingeschreven, reeds geruime tijd met zelfmoordplannen.

C.B is een pupil die geruime tijd onder begeleiding is geweest van de Maatschappelijke dienst van de afdeling Jeugdzaken van de politie.

Politie Jeugdzaken zal onderzoeken of de leerlingen inderdaad worden gepest en verder nog welk middel het tweetal heeft ingenomen.

Intussen zijn de leerlingen wel aanspreekbaar.

De politie van Jeugdzaken is een diepgaand onderzoek gestart.