Drie leerlingen Brokopondo winnen Laptop bij Stationrace BGA

Leerlingen van Mulo Brokopondo en LBO Brokopondo zijn vorige week vrijdag beloond voor de resultaten die zij hebben geboekt bij het toetsmoment over gender-en gendergerelateerde vraagstukken de vorige maand.

Het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft van 19 tot en met 26 juni dit jaar een training gegeven op de scholen.

De stof van die training is op 14 juli getoetst in de vorm van een stationrace. De leerlingen moesten in verschillende groepen oplossingen aandragen voor gendergerelateerde vraagstukken en waren daarbij aan tijd gebonden.

34 leerkrachten hebben meegewerkt als stationhouders, die het toezicht hadden over een zogenoemde meetpunt, waar aan de vraagstukken is gewerkt.

Om zoveel mogelijk groepsleden ofwel leerlingen te belonen, heeft het BGA drie groepen de tweede plaats toegewezen. Leerlingen van alle winnende groepen hebben waardebonnen gekregen met een totale waarde van SRD 161,- om een schooltas en andere schoolbenodigdheden aan te schaffen bij Beyrouth Bazaar.

De kennis van de leerlingen is ook individueel getoetst. Degenen met het hoogste aantal punten hebben een hoofdprijs gekregen. Het zijn er drie: Meredith Sampie van Mulo 1b, Nagéba Dalen van LBO A1B en Ryenso Pansa van LBO B3, richting Werktuigbouwkunde.

Het United Nations Development Program (UNDP) is partner in de organisatie van de trainingen en stelde voor de hoofdprijzenwinnaars laptops en laptoptassen van N.V. Site ter beschikking. De prijzen zijn overhandigd door distrisctscommisaris Kenya Pansa, waarnemend hoofd BGA Shiefania Jahangier en DNA-lid Wendel Asadang.

Vrijdag was ook de uitslag bekendgemaakt van het eindexamen op de verschillende VOJ-scholen. Voor de best geslaagde van beide scholen is ook een laptop en laptoptas vrijgemaakt.

Het BGA werkt eraan om zoveel mogelijk landelijk genderawareness te verhogen.

De stationrace op de scholen in Brokopondo is onderdeel hiervan. Vorig jaar heeft het Bureau op Commewijne een dergelijke race gehouden.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft het genderbeleid gesteld als een prioriteitsgebied.(GFC)

Overige berichten