fbpx
Drie Guyanese mannen, waaronder voortvluchtige moordenaar, opgepakt na gewelddadige poging tot diefstal

GFC NIEUWS- De recherche van Politie Regio West heeft op 4 juni drie verdachten met de Guyanese nationaliteit aangehouden en in verzekering gesteld voor poging tot diefstal door middel van geweldpleging.

Het betreft in deze de 21-jarige Krisshaun D., Kevin S. (25) en Gordon L. (54).

Vermeldenswaard is dat Kevin gezocht wordt door de Guyanese politie op verdenking van moord. De voor-en familienaam die hij heeft opgegeven bij de Surinaamse politie zijn vals. Hij zei dat hij Kevin Smit, heet terwijl zijn juiste naam Paul Goriah is. Hij moet zijn ontvlucht uit een strafinrichting in Guyana.

De drie mannen worden in Suriname ervan verdacht dat zij op woensdag 27 mei van dit jaar gepoogd hebben een familie te beroven in Nickerie.

Terwijl een van de huisbewoners in de keuken bezig was, werd zij plotseling overvallen door een man die het huis binnengestapt was via de openstaande keukendeur.

De indringer was gewapend met een hamer en sloeg zijn slachtoffer daarmee op haar hoofd. Het slachtoffer begon te gillen met het gevolg dat haar huisgenoten haar te hulp schoten.

De crimineel met de hamer vluchtte weg samen met nog een andere man die hoogstwaarschijnlijk zijn kompaan was. Op donderdag 4 juni zijn Krisshaun D. en Kevin S. aangehouden en op vrijdag 5 juni werd Gordon L. aangehouden door rechercheurs van de afdeling Recherche Politie Regio West.

Ondertussen hebben Krisshaun D. en Kevin S. een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie. Gordon L. is inmiddels in vrijheid gesteld.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…