fbpx

Drie Guyanese mannen, waaronder voortvluchtige moordenaar, opgepakt na gewelddadige poging tot diefstal

GFC NIEUWS- De recherche van Politie Regio West heeft op 4 juni drie verdachten met de Guyanese nationaliteit aangehouden en in verzekering gesteld voor poging tot diefstal door middel van geweldpleging.
Het betreft in deze de 21-jarige Krisshaun D., Kevin S. (25) en Gordon L. (54).
Vermeldenswaard is dat Kevin gezocht wordt door de Guyanese politie op verdenking van moord. De voor-en familienaam die hij heeft opgegeven bij de Surinaamse politie zijn vals. Hij zei dat hij Kevin Smit, heet terwijl zijn juiste naam Paul Goriah is. Hij moet zijn ontvlucht uit een strafinrichting in Guyana.
De drie mannen worden in Suriname ervan verdacht dat zij op woensdag 27 mei van dit jaar gepoogd hebben een familie te beroven in Nickerie.
Terwijl een van de huisbewoners in de keuken bezig was, werd zij plotseling overvallen door een man die het huis binnengestapt was via de openstaande keukendeur.
De indringer was gewapend met een hamer en sloeg zijn slachtoffer daarmee op haar hoofd. Het slachtoffer begon te gillen met het gevolg dat haar huisgenoten haar te hulp schoten.
De crimineel met de hamer vluchtte weg samen met nog een andere man die hoogstwaarschijnlijk zijn kompaan was. Op donderdag 4 juni zijn Krisshaun D. en Kevin S. aangehouden en op vrijdag 5 juni werd Gordon L. aangehouden door rechercheurs van de afdeling Recherche Politie Regio West.
Ondertussen hebben Krisshaun D. en Kevin S. een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie. Gordon L. is inmiddels in vrijheid gesteld.

BEKIJK OOK
ROS traint dorpelingen Langu in verhoging rijstproductie