fbpx
Drie grote clusters van coronabesmettingen in beeld gebracht

GFC NIEUWS- De gezondheidsautoriteiten hebben de afgelopen dagen drie grote clusters van coronabesmettingen in beeld gebracht.

De eerste cluster zou meer dan 50 personen hebben besmet, de tweede meer dan 40 en de derde meer dan 10 personen.

Uit gegevens waarop Waterkant.net zich baseert, behoort districtscommissaris Yvonne Pinas van het bestuursresort Matwai, Sipaliwini, tot de eerste grote cluster van besmettingen. De dc werd hoogstwaarschijnlijk besmet door het 16 actieve Covid-19-geval die negen personen besmette.

Die negen personen hebben weer anderen besmet. De dc zou in contact zijn gekomen met 20 personen die ook allemaal werden besmet.

Bij de tweede cluster gaat het om personen die de afgelopen periode zijn geweest bij Trans America in Albina, Marowijne.

Bij cluster 3 zijn personen in een dorp in Sipaliwini positief getest op Covid-19.

Vandaag gaat de tweede week in van de full lockdown die duurt tot zondag 22 juni. Vanaf na de verkiezingen van 25 mei neemt het aantal besmettingen schrikbarend toe.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid deelde bij de afkondiging van de full lockdown mee dat het effect daarvan pas na 22 juni duidelijk zal zijn.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.