fbpx
Drie Chinese staden in quarantaine geplaatst om coronavirus te stoppen

GFC NIEUWS- Nog eens twee Chinese steden, Huanggang en Ezhou, hebben een reisverbod opgelegd gekregen in het kader van het besmettelijke coronavirus.

Eerder werd Wuhan, het epicentrum van de ziekte, al afgesloten. Hoofdstad Peking kondigde dan weer aan grootschalige evenementen in verband met het Chinese nieuwjaar af te gelasten.

Huanggang ligt zo’n 75 kilometer ten oosten van Wuhan, er wonen zo’n zeven miljoen mensen. Er zullen in de stad geen bussen of treinen meer in- of uitrijden en de inwoners mogen de stad niet verlaten. Zulke maatregelen werden al opgelegd voor Wuhan en gelden nu ook voor Huanggang en voor de naburige stad Ezhou, waar een miljoen mensen wonen. In totaal gelden de reisverboden dus voor bijna 20 miljoen mensen.

Ook heel wat verder, in Hongkong, moeten mensen in twee vakantiekampen die in contact zijn geweest met dragers van het nieuwe coronavirus in quarantaine geplaatst worden.

Volgens actuele berekeningen zijn er veel meer mensen met het nieuwe coronavirus besmet dan het aantal vastgestelde gevallen.

Deskundigen van het Imperial College in London gaan ervan uit dat er op 18 januari in de Chinese stad Wuhan al bij ruim 4.000 mensen symptomen zijn opgetreden.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…