fbpx
Drie burgers (en de overheid) miljoenen rijker

De kans om door de bliksem geraakt te worden is gemiddeld 1 op 2.000.000. De kans om de Powerball, de superloterij van de Multi-State Lottery Association in Amerika te winnen is nog kleiner: je hebt een kans van 1 op 292.000.000 om die binnen te halen.

Maar: het kan. Dat bleek woensdag zelfs driemaal.

pb_logo_1De Powerball jackpot die gevuld was met een totaal bedrag van 1,6 miljard dollar viel op drie loten, meer dan 528 miljoen dollar per lot.

De hoofdprijs is sinds 4 november niet gevallen, waardoor er nu een astronomisch bedrag te winnen viel. Dat zorgde voor een enorme run op loten die woensdagavond opliep tot 1,3 miljoen dollar aan verkochte loten per minuut.

Het is nog niet bekend wie de gelukkige winnaars zijn. Het is bovendien mogelijk dat een lotnummer aan verschillende personen is verkocht. Als dat zo is, wordt de prijs verdeeld over alle houders van dat lotnummer.

Het is wel duidelijk geworden dat de winnende loten zijn verkocht in Munford (Tennessee), Chino Hills (Californië) en Melbourne Beach (Florida). De verkopers van de winnende loten worden bedacht met een bonus van een miljoen dollar.

De grootste winnaar is echter de overheid. Die ontvangt van elke dollar die gokkers per lot betalen, afhankelijk van de staat waar het lot is verkocht 30 tot 68 cent. Wat weer de reden is dat loterijen door sommigen worden beschouwd als de meest doortrapte belasting en de enige belasting die iedereen graag betaalt.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…