fbpx

Drie autodieven en twee helers opgepakt door RBTP

Op sociale media verscheen de afgelopen periode een filmpje waarin werd aangegeven dat criminelen in de maand januari een witte Toyota Ist helemaal hadden gesloopt in het ressort Geyersvlijt.

Naar aanleiding van dat filmpje kwam de 23-jarige verdachte Dwayne V. in beeld. Hij werd op dinsdag 26 februari door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden.

Op zijn aanwijzing werden zijn twee kompanen opgespoord en aangehouden.

Dit drietal wordt ook ervan verdacht in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari aan de van Drimmelenlaan in het ressort Uitvlugt, door middel van vermoedelijk een valse sleutel een Toyota Mark X te hebben gestolen. Dit gestolen voertuig werd gesloopt teruggevonden in het ressort Geyersvlijt.

BEKIJK OOK
52-jarige vrouw aangehouden voor oplichting Nederlandse man

Dwayne heeft bekend dat hij samen met Denilson A. en Shevarro K. de strafbare feiten heeft gepleegd en dat zij de gesloopte delen van de gestolen voertuigen verkocht hebben voor de twee helers Ashish G. (35) en Steve Ch. (33). Deze helers werden eveneens op dinsdag 26 februari opgespoord en aangehouden.

Deze vijf verdachten werden door het RBTP overgedragen aan de politie van het ressort Geyersvlijt. Alle vijf verdachten zijn in verzekering gesteld.