fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Dreiging van geweld neemt toe: ‘Republikeinen moeten wapen kopen’

De verdeeldheid die onder de Amerikaanse bevolking ontstond met het aantreden van Donald Trump, lijkt steeds grimmiger vormen aan te nemen. John Lott, een Amerikaanse econoom en voorvechter voor burgerlijke bewapening, roept Republikeinen op zich te bewapenen.

“Er is gewoon te weinig politie in DC of Virginia of Maryland om alle Trump-functionarissen bij hen thuis te beschermen en wanneer ze naar restaurants gaan,” zegt Lott.

Hij is er voorstander van dat burgers het recht in eigen hand nemen, vooral nu het verzet tegen Trump en aanhang steeds gewelddadiger wordt.

Afgelopen weekend verzamelden demonstranten zich zingend voor het huis van de minister van Binnenlandse Veiligheid, Kirstjen Nielsen.

OOK INTERESSANT
Directoraat Cultuur gaat zich inzetten voor behoud hindoe-dans 'londa ke naach'

Perschef van het Witte Huis Sarah Sanders vluchtte met haar gezin uit een restaurant in Virginia, en een opdringerige menigte schreeuwde en spuugde naar de procureur-generaal van Florida, Pam Bondi, die probeerde een film bij te wonen in Tampa.

Pedofiel

Acteur/activist Peter Henry Fonda oogstte verontwaardigde reacties toen hij in een tweet opriep Trump’s 11-jarige zoon Barron en zijn vier jaar oude kleindochter “te rukken uit de armen van zijn moeder en op te sluiten in een kooi met pedofielen.”

“Eens kijken of moeder zich dan zal verzetten tegen de enorme klootzaak met wie zij is getrouwd,” raasde Fonda, naar aanleiding van de ophef die internationaal was ontstaan toen Trump baby’s en kleuters weghaalde bij hun ouders en hen in kooien opsloot, omdat de ouders illegaal in het land waren.

Ook de conservatieve acteur James Woods waarschuwde dat vanwege het dreigende geweld tegen rechts de mensen zich moesten bewapenen.

Foto: Svilen Milev