fbpx

Dreigende uitspraken leidt tot eerdere ontmanteling bivakkerende Cubanen

GFC NIEUWS- “Wij geven jullie precies 2 uren om de poorten van het Canawaima Ferry complex open te maken zodat wij naar binnen kunnen. Gebeurt zulks niet dan zullen wij genoodzaakt zijn om desnoods met geweld het terrein te betreden en de veerboot alvast te bezetten”.
Dit zei leider Elio, die bijgestaan werd door zijn tolk Junior en de totale groep Cubanen tegenover de aanwezige politie en militairen woensdag te South Drain. Hun dreigende uitspraken werden serieus opgevat toen de groep ook weigerde verder te communiceren met het NCCR. Ook het door hun zelf aangevraagde voeding werd bij aankomst steevast geweigerd door de leiding van de groep.
De aanwezige politie vroeg om assistentie van hun collega’s die bijkans 2 kilometer verder waren. De groep Cubanen werd verrast door de eenheden die gelijk overgingen tot aanhouding van de dreigende leiders die op dat moment werden omringd door een kleine groep lotgenoten, meldt het Burger Informatie Centrum Nickerie.
Hun verzet werd vervolgens verbroken en werden 16 van hen, waaronder de leider Elio afgevoerd. De rest van de 227 Cubanen werd vredig vrijwillig getransporteerd naar een locatie in Paramaribo.
Met die operatie waarbij er wederom scherpe voorwerpen in beslag zijn genomen, is definitief een eind gekomen aan de bivakkering van honderden Cubanen voor het Canawaima Ferry complex te South Drain.

BEKIJK OOK
Speurhond Nederlandse douane vindt hasj in luchtvracht naar Suriname