Draai alle lockdownmaatregelen in Suriname terug, geef verantwoordelijkheid aan mensen zelf

GFC NIEUWSREDACTIE – Draai de avondklok en weekendlockdown terug, laat de scholen weer open gaan evenals sportscholen, HORECA en alle andere zaken die zijn gesloten.

Deze zogenaamde avond- en weekendlockdown werkt helemaal niet. Er is geen enkel onderzoek dat heeft aangetoond dat dit wel het geval is.

De reden hiervan is dat dezelfde mensen die worden opgesloten, buiten de lockdownuren frequent fysiek contact hebben met anderen. En die lichamelijke interacties lijken juist door die beperkingen toe te nemen.

Dat laten enkele ondernemers die de staatsbevelen meer dan beu zijn aan GFC Nieuws weten.

“Laat de mensen zelf een keuze maken hoe ze willen omgaan met de coronagevaren en geef intussen wel steeds voorlichting over de 4 preventiemanieren die wel degelijk werken. Maar een avondklok en weekendlockdown werken beslist niet. Men is verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid”, is hun stelling.

Ze benadrukken dat er slechts 4 manieren zijn waarop personen zich kunnen beschermen. En het opsluiten van de bevolking in de avond en weekenden hoort daar beslist niet bij! Mensen moeten zelf kunnen beslissen of zijn zich hieraan willen houden.

De maatregelen zijn:

  1. Houdt 2 meter afstand van anderen, ook gezinsleden.
  2. Ga niet in slecht geventileerde binnenruimtes. Maak zoveel mogelijk ramen open!
  3. Gebruik bij risicosituaties een mondkapje.
  4. Was of desinfecteer de handen regelmatig.

Overige berichten