fbpx

DP World Paramaribo schenkt beademingsapparaten aan ziekenhuizen

GFC NIEUWS- Vijf ziekenhuizen ontvingen vandaag elk een beademingsapparaat in de strijd tegen COVID-19.
Het gaat om ‘s Lands Hospitaal dat de gastheer was van deze activiteit en verder het Diakonessenhuis, Wanica Ziekenhuis, Sint Vincentius Ziekenhuis en Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De donatie geschiedde via de door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ingestelde COVID-19 tweedelijnszorg onder leiding van Angele Wallerlei-Kumbangsila en komt van de onderneming DP World Paramaribo*.
Minister Ramadhin toonde zijn erkentelijkheid voor de geste en gaf aan dat er gelukkig een afnemende trend in het aantal positieve gevallen wordt waargenomen, maar liet zijn bezorgdheid ook weer direct merken en verzoekt om de situatie even ernstig te blijven beschouwen en de veiligheidsvoorschriften in acht te blijven nemen.
Algemeen directeur Dayasankar Mathoera van ‘s Lands Hospitaal hoopt dat er geen gebruikers van de apparaten nodig zijn, maar benadrukte de oproep van de Volksgezondheidsbewindsman om zorgvuldig om te springen met de kostbare apparatuur.
Symbolisch werd één van de beademingsmachines door de algemeen directeur van DP World, Mervel Kotzebue-Fleur, overhandigd aan minister Ramadhin die het op zijn beurt ter beschikking stelde aan de ziekenhuizen door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst.
Het Diakonessenhuis was vertegenwoordigd door algemeen directeur Clyde Cairo, Wanica Ziekenhuis door algemeen directeur, Jason van Genderen, Sint Vincentius Ziekenhuis door algemeen directeur Manodj Hindori en Academisch Ziekenhuis Paramaribo door medisch directeur Lindy Lieaw Kie Fa.

BEKIJK OOK
‘Sterk leiderschap en standvastigheid van vaders nodig om crises te boven te komen’