fbpx

DoubleTree by Hilton middelpunt van ‘public relations drama’: hotelgast verwijderd vanwege bellen in hotellobby

Het DoubleTree by Hilton-hotel in de Amerikaanse stad Portland heeft twee medewerkers ontslagen. Zij hadden de politie afgestuurd op een gast die in de lobby telefoneerde.

Het hotel liet zaterdag via Twitter weten dat de twee mannen waren weggestuurd “omdat hun acties niet in overeenstemming waren met onze normen en waarden”.

‘Niet meer’

Jermaine Massey logeerde in het hotel, toen een beveiliger hem op 22 december wegstuurde. Toen Massey opmerkte dat hij een gast was, antwoorde de beveiliger: “Niet meer”. Omdat hij weigerde te vertrekken, haalde de beveiliger de politie erbij.

Op een Instagramvideo is te zien hoe Massey herhaaldelijk aan de beveiliger en een andere medewerker vraagt waarom zij de politie waarschuwden. De medewerker antwoordt: “De bewaker zou mij niet vragen om zonder enige reden 911 (het alarmnummer, red.) te bellen.”

BEKIJK OOK  Man voelt zich onwel en overlijdt in auto

Massey toont hen zijn kamersleutel, maar ook dat haalt niets uit. Een politieagent zegt tegen hem dat in het gebouw de beveiliger het voor het zeggen heeft.

De advocaten van Massey zijn naar verluidt van plan om gerechtelijke stappen tegen het hotel te ondernemen voor wat zij “etnisch profileren” noemen. Het hotel verontschuldigde zich vrijdag bij Massey via Twitter, nadat ze had aangekondigd dat de twee werknemers die betrokken waren bij het incident op verlof waren geplaatst in afwachting van een onderzoek.