fbpx

Douane heeft ingaande 1 mei nieuw managementteam

Bij de Douane is er in opdracht van het ministerie van Financiën een nieuw managementteam aangetreden. Dit was ingaande 1 mei een feit. De vorige leiding waaronder een viertal douanerechercheurs is per die datum gevraagd haar functie ter beschikking te stellen. Het nieuw team wordt geleid door oud-douane-inspecteur August van Lobbrecht en zal belast worden met de totale reorganisatie van de Douane.

Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal de nieuwe leiding een aantal belangrijke opdrachten meekrijgen zoals het verhogen van de inkomsten voor de Staat Suriname. Verder moet er een goede coördinatie zijn met de haven en moeten zaken rond het personeelsbeleid worden uitgewerkt. Een ander belangrijk punt volgens de bewindsman is het investeren in opleidingen voor de medewerkers.

Met de ondersteuning van de Inter American Development Bank (IDB) wordt hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw gebouw voor deze werkarm van het ministerie. Met deze zaken hoopt de minister de Douane organisatie een boost en de plaats in de maatschappij te geven die het verdient.

Het nieuw managementteam bestaat volgens minister Hoefdraad uit een aantal oud ervaren douanefunctionarissen en de bewindsman is ervan overtuigd dat de nieuwe leiding het werk naar behoren zal doen. ‘’Wij hebben het volste vertrouwen dat het team integriteit hoog in het vaandel draagt’’, aldus de bewindsman. Dit alles in het belang van de totale natie.

De minister geeft aan dat het aanspreekpunt de directeur der Belastingen zal zijn, bijgestaan door de waarnemend inspecteur van Lobbrecht.(GFC)