fbpx

Dorpshoofden krijgen megafoon voor verbetering communicatie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft tijdens een gehouden VIDS mini-conferentie te Powakka in Para (Suriname) 12 nieuwe megafoons overhandigd aan dorpshoofden.

Met de megafoon kan de communicatie binnen de dorpen en met name tussen het dorpsbestuur en de dorpelingen verbeterd worden.

In totaal zijn 20 megafoons aangekocht en verdeeld binnen een multi-regionaal communicatieproject dat de VIDS heeft uitgevoerd onder het Indigenous Navigator programma dat liep van 2017 tot eind augustus 2021.

Onderdeel van het communicatieproject was een onderzoek in de dorpen dat uitwees dat er ondermeer grote behoefte is aan een goede informatiestroom tussen de kapiteins en dorpelingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw wiens handen werden afgehakt door boze echtgenoot krijgt honderdduizenden euro’s ter compensatie

Als mensen goed geïnformeerd zijn kunnen ze effectiever deelnemen aan de vergaderingen om vervolgens goed overwogen besluiten te nemen.

BEKIJK OOK
Film ‘A blaka batra fu Blaka’ op tour in Marowijne

De megafoons kunnen bijvoorbeeld ingezet worden om de mensen te informeren over de laatste ontwikkelingen van de Covid-19-pandemie en de MoHanA-regels.

De dorpshoofden waren allen ingenomen met de megafoon en zullen deze goed gebruiken.

Dorpshoofd Muriel Fernandes van Cassipora en coördinator van het communicatieproject van VIDS, overhandigde de megafoons onder andere aan de dorpshoofden Essikio Ijapawai (Sipaliwini Savanna), Panashi Panekke (Amotopo), Pesiehpe Padoe (Palumeu) en Sergio Srisria (Washabo).

Ook de recent aangewezen dorpshoofden Sergio Sabajo van Powakka en August Sabajo van Copi kregen elk een megafoon.