Dorpshoofd Joan van der Bosch roept Inheemsen op om zich te vaccineren

GFC NIEUWSREDACTIE- Kapitein Joan van der Bosch van Pikin Poika in Suriname roept Inheemsen op om zich te vaccineren.

Ze constateert dat de gevolgen van Covid-19 met de dag grimmiger worden en dat het virus voor veel doden heeft gezorgd onder de Inheemsen.

“Wij blijken heel gevoelig te zijn voor het coronavirus en daarom blijven de dodelijke slachtoffers niet uit”, zegt Van der Bosch.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Israël geeft 3e prikje aan kinderen van 12 jaar en ouder

Het dorpshoofd is vrijdag gevaccineerd bij het coördinatiecentrum van de Medische Zending (MZ) aan de Zonnebloemstraat.

Ze wil een voorbeeld zijn voor de Inheemsen en hen aansporen om het prikje te nemen. Ook ziet ze graag dat andere dorpshoofden zich laten vaccineren.

“Ik bekommer me om de mensen, in het bijzonder over de mensen uit de Inheemse gemeenschappen”, zegt het dorpshoofd.

“Ik doe ook een beroep op mijn collega’s kapiteins om mijn voorbeeld op te volgen. Temeer omdat dorpshoofden activiteiten moeten bijwonen op verschillende plaatsen”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Coronavirus, maar ook griep en mazelen verspreiden zich via de lucht, blijkt wederom uit onderzoek

“Ze bevinden zich hierdoor onder veel mensen en lopen het risico geïnfecteerd te raken. Je kan niet zien dat je besmet bent en als je terugkeert naar je dorp, kan je het virus verspreiden met alle gevolgen van dien”, aldus Van der Bosch.

Het dorpshoofd heeft niet eerder het prikje genomen, omdat ze nog niet beschikte over de informatie met betrekking tot het virus en het vaccin.

De voorlichting hierover laat op zich wachten. Dat heeft volgens Van der Bosch ertoe geleid dat mensen zich niet vaccineren. Ze krijgen niet de juiste informatie om een weloverwogen besluit te nemen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen die van Grieks eten houden zijn beter in bed

“Mocht er informatie gedeeld worden moet die overgebracht worden in de gangbare talen van de Inheemsen”, zegt de kapitein.

Zij is in overleg met de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) om een informatiesessie over het corona virus en de vaccinatie te houden in Pikin Poika. Het dorp valt onder het verzorgingsgebied van RGD.

Zij heeft besloten om bij MZ het prikje te nemen, omdat ze heeft waargenomen dat deze gezondheidsinstelling zich enorm inzet om het coronavirus in het binnenland de kop in te drukken.

Van der Bosch stelt het zeer op prijs dat MZ de dorpen bezoekt om de mensen over het virus en het vaccin in te lichten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten