fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Dorpshoofd hoopt dat directie Greenheart en arbeiders strijdbijl begraven

GFC NIEUWS- Dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera ziet graag dat de leiding van Greenheart en de twintig arbeiders met wie het bedrijf in conflict is, het dispuut bijleggen.
Partijen moeten uiteindelijk op een lijn komen om verder met elkaar door te gaan. “De arbeiders kunnen hierdoor hun baan behouden en een inkomen blijven hebben. Tegelijkertijd blijft het bedrijf beschikken over ervaren arbeidskrachten”, legt Lewis uit.
Hij heeft vernomen dat de werkrelatie zodanig is verstoord dat het bedrijf niet meer wil doorgaan met de desbetreffende arbeiders. De kapitein doet een beroep op de leiding van Greenheart en werknemers om kritisch naar zichzelf te kijken en vervolgens alle belemmeringen weg te werken.
“Er zijn fouten gemaakt en als beide partijen dat inzien, kunnen ze misschien verder met elkaar”, hoopt Lewis. Hij wil niet dat de arbeiders, die ook bewoners van Apoera en omgeving zijn, werkloos raken, aangezien er geringe werkgelegenheid is in het gebied.
Het dorpshoofd is blij dat Greenheart de arbeiders vorige week heeft uitbetaald. Ze hebben loon van zes maanden, mei tot en met oktober, ontvangen. De houtmultinational is op 8 oktober veroordeeld tot het betalen van het achterstallige salaris. Het bedrijf scheen het geld niet te willen geven aan de werknemers en de bond heeft de betaling afgedwongen door beslag te leggen op houtblokken, machines en kantoormeubilair van het bedrijf. “Ik weet dat mensen het geld echt nodig hadden, omdat ze ook schoolspullen moesten kopen”, zegt Lewis.
Het is volgens hem niet nodig dat arbeiders en de directie van Greenheart zich blijven verwikkelen in rechtszaken. Zo heeft het bedrijf een rechtszaak aangespannen tegen de twintig arbeiders om van de groep af te zijn. Daarnaast zal Greenheart mogelijk een rechtszaak aanhangig maken om het vonnis aan te vechten, waarbij het bedrijf is opgedragen de arbeiders te betalen.
De arbeiders op hun beurt wijzen met het vonnis in hun handen erop dat de houtmutinational hen moet uitbetalen zolang het dienstverband niet rechtsgeldig is beëindigd.

OOK INTERESSANT
Overheidsschuld bij oliemaatschappijen ruim US$ 350 miljoen