fbpx

Dorpshoofd Matta wordt maandag begraven

GFC NIEUWS- Op maandag 24 augustus zal het dorpshoofd van Matta, Michel Karwofodi, ten grave worden dragen.

Vanuit Paramaribo zal het lichaam vervoerd worden naar Matta en vanaf 14.00 uur opgebaard liggen in het gemeenschapshuis Washikwa. Daar zal het rouwprogramma afgewerkt worden inhoudende de toespraken, uitvaartdienst en het nemen van afscheid.

Op zondag 23 augustus wordt er een singi bakana gehouden voor de bewoners van Matta.

Samenkomsten als deze zijn potentiële bronnen voor besmetting met het coronavirus. Om dit te voorkomen doet het dorpsbestuur van Korhopa/Matta een dringend beroep op personen om niet naar Matta af te reizen indien men niet in het dorp woont of naaste familie bent van kapitein Michel Ramon Karwofodi.

BEKIJK OOK
Man die 17-jarige zoon doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde had psychische problemen

“De familie en de dorpsgemeenschap van Korhopa/Matta zullen het zeer op prijs stellen als u hun de ruimte zal bieden om op een waardige wijze afscheid te nemen van hun dierbare en hun dorpshoofd,” wordt aangehaald.

Naast de totale dorpsgemeenschap zullen dorpshoofden van OSIP en VIDS aanwezig zijn.
De rouwstoet zal op de Indira Gandhiweg ter hoogte van Bernharddorp en op de Kennedyweg ter hoogte van Witsanti met gepaste snelheid langsrijden zodat dorpsbewoners van deze Inheemse dorpen langs de weg kunnen staan, eventueel met bloemen strooien en zo afscheid kunnen nemen van het dorpshoofd van Matta, meldt het dorpsbestuur.

Het rouwprogramma zal live te volgen zijn op Facebook.