fbpx
Dorpelingen Tjaboe Tabiki in quarantaine

GFC NIEUWS- Op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam werd bekend dat er manschappen van het Nationaal Coördinatie Centrum (NCCR) en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) richting Tjaboe Tabiki zijn vertrokken.

In dat dorp aan de oostgrens hebben bewoners – zeven kinderen en 4 volwassenen – contact gehad met een iemand die positief getest was op COVID-19 in Frans-Guyana.

Het gebied is in quarantaine geplaatst en de manschappen zijn gestuurd om verder te inventariseren, zei Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid. Het betreft een klein gebied met weinig inwoners en een winkel.

Zij benadrukt dat Suriname nog steeds twee actieve cases heeft.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)