fbpx

Dorp Tjabutabiki binnenkort uit quarantaine

GFC NIEUWS- Bewoners van het dorp Tjabutabiki gaan binnenkort uit quarantaine.
Het hele dorp was in die staat geplaatst vanwege contact van bewoners met mogelijk COVID-19 besmette personen aan de Franse zijde. De algemeen directeur van de Medische Zending (MZ), Herman Jintie, zegt dat de bewoners mogelijk over twee dagen uit quarantaine gaan. Het team van MZ zal aanwezig zijn om de exit screening te doen
Directeur Jintie benadrukt dat de rivier gesloten blijft, vanwege de total lockdown die geldt voor de grensgebieden. Hij zegt dat hierdoor de uitdagingen nog overeind blijven om ervoor te zorgen dat de maatregelen die zijn getroffen voor de dorpen in het oosten en het hele binnenland op de juiste manier worden uitgevoerd. De Medische Zending is er om ook hierop toe te zien.
Volgens Jintie verkeren de dorpsbewoners tot nu toe in goede gezondheid. Ook personen die zich tijdens de quarantaine toch naar Tjabutabiki hebben begeven.
Directeur Jintie geeft aan dat het gaat om personen die terug zijn gegaan naar hun dorp. Zij waren niet aanwezig op het moment dat Tjabutabiki in quarantaine werd gezet.
Ook van deze mensen wordt de gezondheidssituatie gemonitord. De mensen zijn gescreend door het team van MZ.

BEKIJK OOK  Vp Brunswijk na 2 jaar verkiezingen: wij zijn vanuit een nulpunt geklommen