fbpx
Dorp Tjabutabiki binnenkort uit quarantaine

GFC NIEUWS- Bewoners van het dorp Tjabutabiki gaan binnenkort uit quarantaine.

Het hele dorp was in die staat geplaatst vanwege contact van bewoners met mogelijk COVID-19 besmette personen aan de Franse zijde. De algemeen directeur van de Medische Zending (MZ), Herman Jintie, zegt dat de bewoners mogelijk over twee dagen uit quarantaine gaan. Het team van MZ zal aanwezig zijn om de exit screening te doen

Directeur Jintie benadrukt dat de rivier gesloten blijft, vanwege de total lockdown die geldt voor de grensgebieden. Hij zegt dat hierdoor de uitdagingen nog overeind blijven om ervoor te zorgen dat de maatregelen die zijn getroffen voor de dorpen in het oosten en het hele binnenland op de juiste manier worden uitgevoerd. De Medische Zending is er om ook hierop toe te zien.

Volgens Jintie verkeren de dorpsbewoners tot nu toe in goede gezondheid. Ook personen die zich tijdens de quarantaine toch naar Tjabutabiki hebben begeven.

Directeur Jintie geeft aan dat het gaat om personen die terug zijn gegaan naar hun dorp. Zij waren niet aanwezig op het moment dat Tjabutabiki in quarantaine werd gezet.

Ook van deze mensen wordt de gezondheidssituatie gemonitord. De mensen zijn gescreend door het team van MZ.

Meer nieuws

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.