fbpx

Dorp Goejaba krijgt voorlichting over verantwoord seks

De Stichting voor Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling (COCON), heeft op initiatief van het ministerie van volksgezondheid de jeugd van het dorp Goejaba bewust gemaakt over verantwoord seks. Het gaat om 1250 kinderen in de leeftijdsklasse van 10 tot 19 jaar die woonachtig zijn in dit dorp. De stichting wil hiermee onverantwoord seks tegen gaan binnen het dorp.

Uit onderzoek, welke de stichting heeft gedaan, is gebleken dat het gebruiken van voorbehoedsmiddelen heel laag is in Goejaba, wat maakt dat er te hoge cijfers van tienerzwangerschappen zijn.

COCON brengt mens, cultuur en maatschappij dichtbij elkaar. Zij bevorderen gezonde gedragsverandering door middel van op maat gesneden trainingen, multimedia en educatieve programma’s te verzorgen aan diverse doelgroepen in de samenleving.

Melita Aviankoi, projectcoördinator van stichting COCON, zegt dat de jongeren reeds zijn getraind in tuberculose, hiv, seksuele overdraagbare aandoeningen, hoe zij om moeten gaan met waarden en normen en de sociale vaardigheden.

OOK INTERESSANT
Geen medewerking uitleveringsverzoek Trump, zegt gouverneur van Florida

“De jongeren zijn nu de peer educators d.w.z. dat zij de training gaan overdragen aan hun leeftijdsgenoten en volwassenen door middel van voorlichting en trainingen”, vertelt de projectcoördinator.

Met deze training oogt de stichting de doelgroep bewust te maken van verschillende seksuele overdraagbare aandoeningen. De organisatie hoopt hiermee de jongeren sterk te maken bij het maken van de juiste keuzes op dat gebied. Omdat jongeren eerder naar elkaar luisteren koos de stichting ervoor om deze training ook door jongeren te laten verzorgen.(GFC)