fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Doorbraak in Khashoggi-moord? Bronnen melden vondst verminkt lichaam

Lichaamsdelen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi zouden zijn gevonden in de tuin van de woning van de consul van Saoedi-Arabië. Dat meldt Sky News op gezag van anonieme bronnen.

Het lichaam zou in stukken zijn gehakt en het gezicht zou zijn misvormd.

De onthullingen kwamen nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vanmorgen had geëist dat de Saoedi’s bekend maakten waar het lichaam lag.

Erdogan had aangekondigd dat hij in een speech vanmorgen “de naakte waarheid” zou openbaren, maar zei feitelijk niets nieuws. Hij vroeg zich wel af: “Waarom is het lichaam van iemand over wie officieel werd gezegd dat hij is gedood, nog niet gevonden?”

OOK INTERESSANT
President Santokhi terug van UNASUR-staatshoofden summit

De vermeende ontdekking spreekt de Saoedische versie van de gebeurtenissen tegen. Riyad had bekendgemaakt dat Khashoggi tijdens een gevecht binnen de ambassade door een groep mannen zou zijn doodgeslagen.

De Turkse president zegt dat er geen diplomatieke immuniteit zal gelden voor de moordenaars van Khashoggi. Hij eist dat de 18 arrestanten – drie ambassademedewerkers en 15 mannen van wie wordt verondersteld dat zij horen bij een knokploeg die naar Istanboel was gevlogen voor de moord ­– in Turkije worden berecht.