Door nagelbijten kreeg man bloedvergiftiging

Nagelbijten is een slechte gewoonte waaraan veel mensen zich bezondigen. Voor Ricky (57) liep het bijna fataal af. Nadat hij een klein stukje te veel afbeet, ontstak het wondje. Hij belandde in het ziekenhuis en moest vechten voor zijn leven.

In januari van dit jaar beet hij zijn nagel een klein stukje te ver af. Daardoor ontstond een wondje op zijn duim. Er kwam een blaar op. Ricky ging er mee naar de dokter en kreeg antibiotica. Toch verspreidde de infectie zich verder via zijn bloed. Dat werd zelfs zichtbaar op zijn arm en borststreek. Het ging zo ver dat Ricky nog moeilijk kon ademhalen en koorts kreeg. Hij kreeg te horen dat het om bloedvergiftiging ging en dat hij 50% kans had om het te overleven.

Een bloedvergiftiging is het gevolg van een ernstige bacteriële infectie, waarbij de bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. En onder je vingernagels, krioelt het van de bacteriën, maar er zitten ook heel veel bloedvaten. Als daar een ontsteking ontstaat, is de kans groter dat de bacteriën in de bloedbaan komen.