fbpx

Door het volk gekozen regering gaat uitdagingen tegemoet

GFC NIEUWS- Aan de vooravond van de algemene, vrije en geheime verkiezingen riep president Desiré Bouterse het volk op om samen met de gekozen regering de uitdagingen tegemoet te treden.
“Ons volkslied leert ons om op te staan,” aldus het staatshoofd, dat hierbij het “Opo kondreman un opo” citeert. President Bouterse: “Dit betekent dat wij allen samen, met de door u gekozen regering, de uitdagingen in ons land en in de wereld vastberaden tegemoet moeten treden. Dit moeten wij doen vanuit de grootst mogelijke eenheid. “Wans’ ope tata komopo, we mus’ seti kondre bun”.
De president geeft aan dat ook wat betreft COVID-19 de nodige maatregelen zijn getroffen om de veiligheid van de samenleving te verzekeren tijdens de stembusgang. Hij zegt dat Suriname, zoals alle 193 leden van de Verenigde Naties, voor de uitdaging staat van een economische en een gezondheidscrisis die ongekend is in de geschiedenis van de mensheid.
“Het gaat om een probleem dat ons allen raakt. Ik ben trots op U als samenleving dat U samen met de autoriteiten erin geslaagd bent om Suriname tot één van de drie landen in de wereld te maken waarin deze plaag geen ramp heeft veroorzaakt.”
Het staatshoofd gaat als volgt verder: “De economische klap die dit geeft, vereist van ons één ding: wij moeten samenwerken! Bouwend op eigen kracht zullen wij ervoor moeten zorgen dat de rijkdom uit de olievondsten duurzaam wordt ingezet. Het meest duurzame is de Surinaamse mens. Een goed gehuisveste, gezonde en geschoolde Surinamer die zichzelf ontplooit in dienst van zichzelf, zijn gezin en de samenleving. Bouwend op eigen kracht moeten wij relaties ontwikkelen met de wereld die bevorderlijk zijn voor onze duurzame ontwikkeling, nogmaals ‘wans ope tata komopo!”

BEKIJK OOK
Santokhi roept tijdens gebedsdienst op tot natievorming