fbpx
Door de bliksem getroffen

Redactie GFC Nieuws — Het moet een forse klap geweest zijn, maar de Plesetsk Cosmodrone had er geen enkele last van. De Soyuz-2.1b draagraket werd 10 seconden na de lancering door de bliksem getroffen, maar het bleef business as usual.

Kort voor de lancering brak een onweersbui los. Het Cosmodrone-team ging echter gewoon verder met de lancering, die een Glonass-M-navigatiesatelliet in de ruimte moest brengen.

 

 

Alle apparatuur bleef normaal werken en de draagraket bracht de satelliet zoals gepland in een baan om de aarde.

De lancering van de Soyuz-2.1b draagraket werd uitgevoerd op 27 mei om 09.23 uur in Moskou. De Glonass-M is met succes in de berekende baan gebracht.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…