fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Door bittere armoede worden Surinaamse vrouwen gedwongen op andere manieren geld te verdienen

GFC NIEUWS- Door de toenemende bittere armoede in ons land, die mede veroorzaakt is door de geldontwaarding van de Surinaamse munt, zijn vrouwen steeds vaker genoodzaakt om op een andere wijze additionele geldinkomsten te genereren.

Er is een aanwas van Surinaamse vrouwen die door de gereduceerde koopkracht zijn begonnen met hun hun eigen bedrijfje. Volgens informatie uit de gemeenschap worden er vaker diensten zoals het bezorgen van zelf klaargemaakte maaltijden aangeboden via Whatsapp.

Onder meer het verkopen van warm eten en snacks is trending.¬† Het ‘veld” wordt steeds drukker. Er komen steeds meer vrouwen bij die tegen een redelijke prijs maaltijden thuis bezorgen, wordt aan GFC Nieuws verteld.

OOK INTERESSANT
EZ besteedt wederom aandacht aan etikettering

De 34- jarige Alida uit Paramaribo is sinds een paar maanden uit noodzaak ook begonnen met deze business vanwege, zoals ze dat zegt: “de bittere armoede waarin ik nu leef”.

Via Whatsapp plaatst ze dagelijks foto’s van de maaltijden die besteld en bezorgd kunnen worden.

Ze zegt dat ook drie vriendinnen van haar hiermee zijn begonnen. “Het leven in Suriname is zo duur geworden. Wij komen niet meer uit. Door de armoede worden wij gedwongen op andere manieren extra geld te verdienen”, aldus de kersverse businessvrouw.