fbpx
Doodstraf voor twee Somalische mannen voor verkrachting en moord 14-jarig meisje

GFC NIEUWS- In Somalië zijn twee mannen veroordeeld tot de doodstraf voor het verkrachten en vermoorden van een 14-jarig meisje. De zaak leidde tot hevige protesten in het land.

Mohamed Abdi Faray en Abirahman Mohamed Isaq hebben de moord op de tiener Na’ima Abdi Mohamed toegegeven.
Het lichaam van het meisje werd op 2 oktober gevonden op een vuilnisbelt in de stad Puntland.

Volgens de autoriteiten was het meisje op weg naar familieleden toen ze door het tweetal werd gegrepen en de auto gesmeten.

Het meisje werd eerst verkracht, dood gewurgd en werd haar hoofd vervolgens kapotgeslagen met een hard voorwerp, meldt The Sun.

Niet alleen India, maar ook Somalië worstelt met het aantal verkrachtingen van vrouwen. Groepjes jonge mannen liggen op de loer in de stoffige straten en achtervolgen vrouwen en meisjes die alleen over straat lopen. In het rustige gedeelte van de stad trekken ze de vrouwen leegstaande gebouwen in. Daar bestelen en verkrachten ze hen en soms worden ze ook gedood.

Een echte oplossing voor het probleem is echter ver te zoeken. Religieuze leiders roepen vrouwen op om dicht bij huis te blijven.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…