fbpx

Doodstraf voor dader massamoord verpleegtehuis Japan

GFC NIEUWS- De rechtbank heeft de doodstraf uitgesproken middels ophanging, nadat Satoshi Uematsu schuldig werd bevonden aan de moord op 19 personen in een zorghuis voor gehandicapten in de buurt van Tokio in de stad Sagamihara, Japan.
De steekpartij in Sagamihara was een massamoord die op 26 juli 2016 werd gepleegd. De man verwondde ook meer dan 26 anderen. Hij gaf zichzelf later aan bij de politie.
Omstreeks half drie in de ochtend op die bewuste nacht drong hij met een mes het zorghuis binnen door een raam in te slaan. Hij begon in het zorghuis op gehandicapten in te steken. De dader doodde in totaal 19 gehandicapten in een slachtpartij die een half uur duurde. Vervolgens ging hij naar een nabijgelegen politiebureau om zichzelf aan te geven. Hij had een arsenaal aan messen bij zich.
De 26-jarige Satoshi had een half jaar eerder brieven naar politici gestuurd, waarin hij dreigde honderden gehandicapte mensen te vermoorden. Hiervoor werd hij gearresteerd, maar korte tijd later weer vrijgelaten. Hij had zelf ook gewerkt in het zorghuis waar hij het bloedbad aanrichtte.

BEKIJK OOK
NAKS presenteert open audities voor theaterspektakel 'De blankofficier'