fbpx

Doodgaan was een fantastische ervaring, zegt vrouw die uit dood is 'herrezen'

GFC NIEUWS- Het doodgaan was voor mij een zeer mooie ervaring. Ik koester de  gevoelens die ik heb ervaren. Het was zo mooi, zo extreem liefderijk, het was geweldig. Ik kan het niet met woorden uitleggen, het was alsof ik baadde in puur geluk, ik heb er zo van genoten.

Dat zegt Michèle Bögli aan Thanatos. De vrouw uit Duitsland werd op haar 21e jaardag vanuit het niets ineens ziek en moest met urologische klachten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Tijdens een spoedprocedure ging het volledig mis, ze raakte heel veel bloed kwijt en zegt dat haar ziel haar lichaam op een gegeven moment verliet.

“Ik verliet mijn lichaam en kwam in een andere zeer mooie wereld terecht, vol licht, liefde, geen pijn, verdriet of angst. Het was goed. Ik genoot ervan en toen kwam een engel naar mij toe. Die vertelde mij dat het niet mijn tijd was om te sterven”, legt ze uit.

“Daarna werd ik als het ware weer terug gedrukt in mijn lichaam. Ik vond dat niet fijn en heb er maanden veel moeite mee gehad om te accepteren dat ik terug ben in dit leven”, vertelt ze.

BEKIJK OOK
Gemeenschap Brokopondo vraagt hulp voor enorme wateroverlast

Intussen zijn er al duizenden mensen die hebben verklaard dergelijke mooie ervaringen te hebben meegemaakt. Ze zijn niet meer bang voor de dood en van oordeel dat nabestaanden moeten weten dat hun overleden dierbaren het heel goed hebben in de andere wereld en zeer gelukkig daar zijn.

De Nederlandse cardioloog Pim van Lommel heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar bijna dood ervaringen bij hartpatiënten die klinisch dood waren verklaard. Hij is ervan overtuigd dat de ziel verder leeft.

Het lichaam gaat volgens hem dood, maar de ziel gaat verder naar een heel mooie wereld.

Ook de Amerikaanse psychiater, filosoof, arts en psycholoog Raymond Moody heeft decennialang onderzoek gedaan naar deze ervaringen. “Het leven na de dood hier op aarde gaat gewoon door, maar dan in een andere betere wereld”, is ook zijn mening.

Zie interview met Michèle Bögli hieronder.  Foto: Bobby Burch