fbpx
Doodgaan door het coronavirus: de kans is groter in het verkeer

GFC NIEUWS- De kans dat een persoon doodgaat door covid-19 is vele malen kleiner dan wanneer die deelneemt aan het Surinaamse verkeer.

Dat is althans alleen zo als diegene gezond en niet ouder is dan 44 jaar, zeggen experts.

De kans dat iemand zonder medische klachten binnen deze leeftijdscategorie komt te overlijden na besmetting met het coronavirus wordt door de Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond berekend op 1 op 25.000.

De overlijdenskans van diegenen tussen 45 en 54 jaar oud is volgens hem echter groter. Van de 2500 besmette personen binnen deze leeftijdsgroep verliest 1 het leven.

Tussen 55 jaar en 64 jaar oud: 1 op de 550 komt te overlijden.

Van de bejaarden tussen 65 tot 69 jaar laat gemiddeld 1 op de 130 het leven.

Bij oudere covidpatiënten is de de kans op een fataal verloop significant groter. 1 op de 85 oudjes komt gemiddeld te overlijden door covid als ze tussen 70 en 74 jaar oud zijn. Bij ouderen boven de 80 jaar is de kans 1 op 18, meldt Maurice de Hond die al maanden uitgebreid onderzoek doet naar besmettingen met het coronavirus.

Covidpatiënten met overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en andere aandoeningen lopen een veel groter risico om dood te gaan.  Hetzelfde geldt voor rokers.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.