fbpx

Doodgaan door het coronavirus: de kans is groter in het verkeer

GFC NIEUWS- De kans dat een persoon doodgaat door covid-19 is vele malen kleiner dan wanneer die deelneemt aan het Surinaamse verkeer.

Dat is althans alleen zo als diegene gezond en niet ouder is dan 44 jaar, zeggen experts.

Afsbooster Gslank | GFCDe kans dat iemand zonder medische klachten binnen deze leeftijdscategorie komt te overlijden na besmetting met het coronavirus wordt door de Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond berekend op 1 op 25.000.

De overlijdenskans van diegenen tussen 45 en 54 jaar oud is volgens hem echter groter. Van de 2500 besmette personen binnen deze leeftijdsgroep verliest 1 het leven.

Tussen 55 jaar en 64 jaar oud: 1 op de 550 komt te overlijden.

OOK INTERESSANT
Verhuurder supermarkt wegens diefstal aangehouden

Van de bejaarden tussen 65 tot 69 jaar laat gemiddeld 1 op de 130 het leven.

Bij oudere covidpatiënten is de de kans op een fataal verloop significant groter. 1 op de 85 oudjes komt gemiddeld te overlijden door covid als ze tussen 70 en 74 jaar oud zijn. Bij ouderen boven de 80 jaar is de kans 1 op 18, meldt Maurice de Hond die al maanden uitgebreid onderzoek doet naar besmettingen met het coronavirus.

Covidpatiënten met overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en andere aandoeningen lopen een veel groter risico om dood te gaan.  Hetzelfde geldt voor rokers.