Doodgaan door Covid-19 hoeft niet! Alles wat je moet weten om jezelf te beschermen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- DOOR P. PETERSON, Ph.D. In deze moeilijke periode waarin het coronavirus op de loer ligt, is voor velen de belangrijkste vraag: hoe bescherm ik mezelf en mijn dierbaren op de beste wijze? Jezelf beschermen is nu goed mogelijk door de nieuwste informatie snel tot je te nemen.

Er zijn een aantal stappen die ondernomen kunnen worden om de kans op besmetting met het virus erg te verkleinen. Ook kun je veel doen om je weerstand extra te versterken, mocht je helaas toch besmet raken. Het is uiteraard veel beter om een virusinfectie te voorkomen.

DE BELANGRIJKSTE BESCHERMING

Sinds januari maakte een internationaal gediplomeerde expert van Constantin via GFC Nieuws melding dat het erg belangrijk is om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in het lichaam. Tientallen gerandomiseerde studies hebben onomstotelijk bewezen dat mensen met een tekort aan deze vitamine, Covid – 19 veel moeilijker kunnen overleven. Ook zijn de klachten veel heftiger bij patiënten met een tekort aan vitamine D3, eigenlijk een prohormoon.

Mensen met voldoende D3 overleven Covid- 19 dus veel vaker en de klachten zijn veelal milder. Ook bij andere ziekten geeft dit zeer belangrijke prohormoon veel bescherming. Het is dus verstandig om te zorgen voor een hoog D3 niveau in het bloed.

Volgens de expert van Constantin is ook zonder twijfel wetenschappelijk bewezen dat een ruime meerderheid personen op onze planeet een ernstig tekort heeft aan D3. Ook in Suriname is dat het geval.

Veel wijst erop dat de meesten, maar vooral donkergekleurde en oudere personen de zon doelbewust vermijden en kiezen voor de schaduw. Ook hebben donkere mensen en ouderen daarenboven veel meer moeite om D3 aan te maken. Om die redenen hebben deze mensen ook vaak een D3 tekort. 

DOOR VOLDOENDE IN DE ZON TE GAAN MAAK JE VITAMINE D AAN

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je systeem. Ga daarom elke dag maximaal 12 tot 15 minuten, erg donkere mensen een paar minuten langer, met redelijk ontbloot lichaam in de zon. Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht en moeten daarom ook een paar minuten langer zonnebaden dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt om deze vitamine voldoende aan te maken”, aldus de expert van Constantin.

JE RAAKT VOORAL BESMET MET HET VIRUS IN GESLOTEN NIET GOED GEVENTILEERDE RUIMTES

Het is al maanden bekend bij de echte experts in Japan, Duitsland, Zwitserland, Australië en de VS dat besmettingen met het coronavirus veelal in gesloten ruimtes met weinig ventilatie plaatsvinden door aerosolen. Deze komen vrij bij praten, hoesten, schreeuwen, gapen, zingen en niezen.

Ook al houd je voldoende afstand van elkaar, kun je besmet raken omdat het virus urenlang in gesloten ruimtes in de lucht kan blijven hangen/zweven. GFC Nieuws heeft daarover al maanden geleden vaker hierover berichten gepubliceerd.

Veel Duitse en Japanse experts adviseren daarom om alleen in ruimtes te gaan indien die goed geventileerd zijn. Ramen en eventueel deuren moeten open zodat er sprake is van voldoende luchtcirculatie. Door de ramen open te houden, zodat er betere ventilatie is, wordt het risico op besmettingen erg verkleind omdat de aerosolen zeer licht zijn. Bij open ramen zijn deze aerosolen snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer.

In de buitenlucht is het risico op besmetting veel minder vanwege voldoende luchtcirculatie.

Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het dus zeer belangrijk om gesloten ruimtes te luchten door ramen en/of deuren open te houden.

Ook de Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor Dr. Christian Drosten is van oordeel dat het overgrote deel van de besmettingen in binnenruimtes plaatsvinden waarbij ramen gesloten zijn.

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) stelt dat de kans om besmet te raken met het coronavirus via de handen minder groot is. Desondanks is het zeer raadzaam om de handen vaak te wassen of desinfecteren. Ook het bewaren van 2 meter afstand van anderen en het gebruik van mondkapjes worden nog steeds sterk geadviseerd.

Het advies is dus: RAMEN OPEN! VENTILEREN!

ANDERE BELANGRIJKE ADVIEZEN VOOR DE WEERSTAND VAN DE CONSTANTIN EXPERT

SLAAP: een gezonde nachtrust is een zeer belangrijke factor voor de weerstand. Voldoende slaap is essentieel. Een ieder die zich beter wil beschermen tegen virussen en kwalen wordt geadviseerd om te zorgen voor tenminste 8 uren slaap en dan volledig in het donker en de mobiele telefoon uitgeschakeld of op vliegtuigstand.

VOEDING: het is erg belangrijk om te zorgen voor het consumeren van de juiste voedingsmiddelen met voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en anti- oxidanten. De voorkeur gaat uit naar vette zeevis (Zink), heel veel soorten en kleuren groenten -bij voorkeur onbespoten-, olijfolie, diverse noten zoals amandelen en walnoten, scharreleieren, scharrelkip, veel kersen (vitamine C), granaatappels, avocado’s, probiotica, eventueel ongesuikerde witte yoghurt vanwege de probiotica ( Lactobacillus bulgaricus).

Voor de weerstand is het van eminent belang dat je een gezonde darmflora hebt. In dat kader is het erg zinvol om de geraffineerde koolhydraten uit je menu te schrappen en voldoende probiotica te consumeren. Geraffineerde koolhydraten- suiker, gebak, frisdrank en dergelijken- werken een gezonde darmflora enorm tegen.

BEWEGING: het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging en het juiste lichaamsgewicht. Overgewicht is zeer schadelijk en geeft minder overlevingskans bij Covid-19. Vooral buikvet! Doe er dus alles aan om een normaal vetpercentage te krijgen. Het advies is om dagelijks tenminste 30 tot 40 minuten in een hoog tempo in de buitenlucht te lopen/wandelen en/of 15 minuten intervaltraining te doen.

Bovendien kan een ieder indien mogelijk 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doen. Dat kan ook thuis door bijvoorbeeld opdrukoefeningen -push ups- te doen evenals kniebuigingen met eventueel gewichten in de handen.

STRESS EN ANGST VERMINDEREN: Verder is van belang om te zorgen voor voldoende stressbeheersing en het verminderen van angstgevoelens door onder meer ruim voldoende te ontspannen en vaker bezig te zijn met leuke, positieve dingen in het leven. Teveel chronische stress en angst hebben een zeer negatieve invloed op de gezondheid, in het bijzonder de lichamelijke weerstand.

ROKEN EN STERKE DRANK STOPZETTEN: personen die roken en alcohol gebruiken krijgen het advies om direct hiermee te stoppen. Roken en het drinken van alcohol hebben een extreem desastreus effect op de weerstand en algehele gezondheid. Het is daarom een erg verstandig besluit om hiermee zo snel als mogelijk te stoppen.

DIKKE MENSEN: veel wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren heeft bewezen dat dik zijn, overgewicht, erg ongezond is en zorgt voor een groter risico op ernstige ziekten en een voortijdige dood. Ook bij Covid- 19 lopen mensen met overgewicht, net al diabetespatiënten en mensen met een verhoogde bloeddruk, een veel hoger risico om te overlijden. Het is daarom zeer belangrijk om te zorgen voor een normaal/gezond gewicht en vetpercentage.

Overige berichten