Donderdag start onderwijs op televisie, leerkrachten starten WhatsApp-groep

GFC NIEUWS- De minister van Onderwijs , Wetenschap & Cultuur, Lilian Ferrier, heeft vanmiddag tijdens de persconferentie van het Covid- Managementteam aangegeven dat de lessen op televisie morgen zullen starten.
Tevens hebben leerkrachten de opdracht gekregen om te werken met WhatsApp-groepen waarmee ze de leerlingen zullen begeleiden met de lesstof.
De TV-lessen starten om 9.00 in de ochtend. De minister doet een beroep op de kinderen om elke dag de lessen te volgen en vooral veel te lezen.
“De scholen zouden vandaag eigenlijk opengaan, maar gelet op de huidige situatie kan dat niet doorgaan. Intussen zijn er al een aantal leerkrachten op verschillende niveaus pro-actief begonnen met het samenstellen van lespakketten voor hun leerlingen,” haalde minister aan.
Inmiddels heeft het ministerie van onderwijs de schoolleiders en directeuren aangeschreven met de volgende instructies: Elke leerkracht maakt een App-groep aan voor de klas (met medewerking van de ouders). Dagelijks wordt de leerstof met opdrachten voor die dag met de bijbehorende instructies aangeboden. Voor de leerlingen die niet via een App-groep bereikt kunnen worden zullen er individuele afspraken gemaakt worden.
De minister geeft aan dat ze het liefst vorige week had willen beginnen met de lessen op televisie. Maar dat is niet gelukt. Het heeft wat meer tijd in beslag genomen omdat het ministerie streeft naar een landelijk bereik, waarbij meerder televisiestations aan mee kunnen werken. Tevens willen ze dat de lessen zoveel als mogelijk afgestemd worden op de verschillende leeftijdsgroepen.

Overige berichten