fbpx
Donderdag start onderwijs op televisie, leerkrachten starten WhatsApp-groep

GFC NIEUWS- De minister van Onderwijs , Wetenschap & Cultuur, Lilian Ferrier, heeft vanmiddag tijdens de persconferentie van het Covid- Managementteam aangegeven dat de lessen op televisie morgen zullen starten.

Tevens hebben leerkrachten de opdracht gekregen om te werken met WhatsApp-groepen waarmee ze de leerlingen zullen begeleiden met de lesstof.

De TV-lessen starten om 9.00 in de ochtend. De minister doet een beroep op de kinderen om elke dag de lessen te volgen en vooral veel te lezen.

“De scholen zouden vandaag eigenlijk opengaan, maar gelet op de huidige situatie kan dat niet doorgaan. Intussen zijn er al een aantal leerkrachten op verschillende niveaus pro-actief begonnen met het samenstellen van lespakketten voor hun leerlingen,” haalde minister aan.

Inmiddels heeft het ministerie van onderwijs de schoolleiders en directeuren aangeschreven met de volgende instructies: Elke leerkracht maakt een App-groep aan voor de klas (met medewerking van de ouders). Dagelijks wordt de leerstof met opdrachten voor die dag met de bijbehorende instructies aangeboden. Voor de leerlingen die niet via een App-groep bereikt kunnen worden zullen er individuele afspraken gemaakt worden.

De minister geeft aan dat ze het liefst vorige week had willen beginnen met de lessen op televisie. Maar dat is niet gelukt. Het heeft wat meer tijd in beslag genomen omdat het ministerie streeft naar een landelijk bereik, waarbij meerder televisiestations aan mee kunnen werken. Tevens willen ze dat de lessen zoveel als mogelijk afgestemd worden op de verschillende leeftijdsgroepen.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…