Donderdag 8 uren stroomonderbreking omgeving Kwattaweg, Garnizoenspad en Vijfde Rijweg

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zal donderdag een aanvang maken met de upgrade van het onderstation Kwattaweg, dat in een kritieke fase verkeert.

In het kader hiervan zullen vanaf donderdag 25 januari tot en met dinsdag 18 februari 2018 werkzaamheden worden verricht die van invloed zullen zijn op de energielevering in de omgeving Kwattaweg, Garnizoenspad en Vijfde Rijweg.

De eerste uitschakeling zal donderdag plaatsvinden tussen 08:00 uur en 16:00 uur.

Deze investering wordt gepleegd met financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit onderstation dat o.a. de omgeving Kwatta, het Garnizoenspad en Vijfde Rijweg van elektriciteit voorziet is opgezet in de jaren zestig en is technisch sterk verouderd.

Door de jaren heen zijn er met beperkte beschikbare middelen kleine upgrades uitgevoerd om het onderstation, dat bijkans 50 jaar oud is, operationeel te houden. Door de toenemende vraag naar elektrisch vermogen in deze omgeving heeft dit station zijn ontwerpcapaciteit overschreden, waardoor de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid niet gegarandeerd kunnen worden.

Het onderstation zal tijdens de rehabilitatie werkzaamheden, die ongeveer 10 maanden zullen duren, niet compleet uit bedrijf worden gehaald. Er zijn tijdelijke voorzieningen getroffen om de energietoevoer naar de klanten te garanderen. (GFC)

Overige berichten