fbpx

RK-Ziekenhuis ontvangt medische verbruiksartikelen via VHP

VHP-voorzitter Chan Santokhi zoekt nog steeds hulp voor Suriname. Volgens de hem verkeert de gezondheidszorg nog steeds in een crisis. Hij had in Nederland gesprekken gevoerd met politici, vooraanstaande personen en organisaties die actief zijn in het Surinaamse diasporaveld over diverse vormen van samenwerking en steunverlening, met name in de medische sector.

Op 2 november 2016 overhandigde Santokhi een verslag aan president Desi Bouterse van zijn buitenlandse reis in 2016. De president gaf toen de garantie dat de informatie verder gedeeld zou worden met de Raad van Ministers. Nagegaan zou worden welke mogelijkheden er zijn om op regeringsniveau zaken verder te begeleiden en te organiseren.

“Na 2 jaar heeft de president niets gedaan, hij heeft alles laten liggen”, laat de mediacommissie van de partij weten. Santokhi heeft nu zelf het initiatief genomen om de samenwerking en steunverlening, vooral in de medische sector, te concretiseren.

BEKIJK OOK  Jaguarschilderij bezegelt samenwerking WWF-Guianas en kunstenaars

Afgelopen vrijdag heeft Santokhi namens de donoren uit Nederland, een pakket aan medische verbruiksartikelen aan het RKZ overhandigd. Het betreft in deze medische verbruiksartikelen die heel goed gebruikt kunnen worden.

De directeur van het RKZ, Manoj Hindori, was heel blij met deze donatie. Het ziekenhuis zou deze verbruiksartikelen uit eigen middelen willen aanschaffen, maar het lukt niet altijd. “De behoefte is erg groot, alle ondersteuning is welkom, het gaat om de patiënten”.

Hij bedankte de sponsoren, Stichting Haathi Club en Santokhi voor de inspanning die zij gepleegd hebben om het RKZ te voorzien van deze basis verbruiksartikelen.(GFC)