fbpx

Donatie prostaatkankermedicamenten aan Volksgezondheid

Een toenemend aantal mannen overlijdt door prostaatkanker in Suriname.

Dit zegt Chas Warning, voorzitter van de prostaatkanker Stichting in Suriname, die dinsdag namens de stichting Wegwerp Kateters een aantal medicamenten overhandigde aan het ministerie van Volksgezondheid.

Minister Antoine Elias zegt heel blij te zijn met deze donatie, omdat het zaken zijn die zeer welkom zijn voor de urologie. De hoogwaardige medicamenten zijn bestemd voor patiënten die reeds uitzaaiing hebben.

De stichting koos voor het ministerie van Volksgezondheid, omdat zij via het ministerie de medicamenten aan een gevarieerde groep patiënten, urologen en ziekenhuizen beschikbaar willen stellen.

BEKIJK OOK
Man aangehouden voor bedreiging zus met de dood en vernieling van haar auto

Volgens Warning is de behoefte aan hoogwaardige medicamenten groot, vooral voor patiënten met uitzaaiingen. Daarom wil de stichting ervoor zorgen dat ook zij kwalitatieve gezondheidszorg krijgen. Hij benadrukt dat prostaatkanker geen oude mannetjes ziekte is, zoals men in het verleden vaker gedacht heeft.

Mannen tussen 40-50 jaar moeten zich vroegtijdig laten controleren op het Prostaat Specifiek Antigeen (PSA). De Creoolse man is in vergelijking met de andere bevolkingsgroepen het meest vatbaar voor deze ziekte, zegt Warning. Een gezonde leefstijl is bij het voorkomen van deze ziekte van groot belang.